A hozzávalók 4-5 főre:
- 1 kacsa melle, szárnyak, combok
- 6 gerezd fokhagyma
- majoránna, só, bors, csombor
- 1 kg krumpli
- 3 fej hagyma
- 1 csipet szerecsendió
A kacsahúst másnap - bőrrel lefelé fordítva - tepsibe tesszük, alufóliával letakarjuk és sütjük addig, amíg a hús meg nem puhul (~1,5 - 2 óra 180 fokos sütőben). Amikor megpuhult, a húsokat megfordítjuk és - fólia nélkül - visszatesszük és pirosra sütjük.
Közben a krumplit meghámozzuk, daraboljuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Serpenyőbe zsírt teszünk (lehetőleg mangalica), a feldarabolt hagymát üvegesre dinszteljük. A krumpliról leöntjük a vizet, fűszerezzük és ráborítjuk a hagymára. Fakanállal folyamatosan forgatjuk, pár perc alatt összesütjük.
Tálalás salátalevélre, néhány szál zöldhagymával, de lehet egyéb zöldségekkel is díszíteni. Egy palack testesebb vörösbor könnyedén elfogy az ebédhez.. :-)
..és íme az eredmény.. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése